keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

TURUSSAHeivaan!
Mä tosiaan istun tällä hetkellä junassa matkalla kotiin. Aivan huippu miniloma Turussa on nyt takanapäin ja ai, että kun oli hyvä reissu! Jäi kyllä niin hyvä fiilis päälle, että nyt jaksaa taas juhannukseen asti painaa duunia. 
Tosiaan maanantai aamuna lähdettiin ekalla junalla kohti Turkua mihin saavuttiinkin 12 aikaan. Ihan ekana käytiin viemässä mun tavarat kaverin luokse. Siinä samalla sitten vaihdoin vaatteet sillä Turussa oli ihan kesä ilmat ja parasta kun päälle tarvitsi vetää vain maksihameen ja topin ja silti auringossa oli kuuma. Heti sen jälkeen suunnattiinkin syömään. Hetki käveltiin joen vartta kunnes pysähdyttiin Niska nimiseen ravintolaan, mitä kaveri oli meille suositellut. Ja voin kertoa, ettei turhaa kyseistä paikkaa oo hehkuttettu, se ruoka oli niiin hyvää<3_<3 Kyseessä oli siis hyvin pizzan näköinen pelttileipä, mihin oli erilaisia täyte vaihtoehtoja. Mä valitsin ilmakuivattu kinkku, vuohenjuusto, punasipuli ja rucola, ja yksinkertaisesti se oli niin hyvää ettei sanat vaan riitä! Tunnelma oli taattu kun syötiin vielä terassilla, mihin aurinko paistoi kokoajan. Jopa niin lämpimästi, että poltin sitten rintakehäni.. Onneksi se kuitenkin on jo nyt muuttunut rusketukseksi. Tuo Niska oli tosiaan niin hyvä rafla, että mentiin sinne kaverin kanssa uudestaan seuraavanakin päivänä ja mä otin itseasiassa tylsimyksenä samantäytteen, kaverini otti silloin karitsaa ja sekin oli todella hyvänmakuista, eli ehdottomati jos suuntana on Turku niin Niska ravintolaan menkää syömää se on aivan siinä joen varessa kaupungin puolella jokea!
Illasta sitten istuttiinkin jokilaivoilla, minkä jälkeen suunnattiin tekemään vielä iltaruuaksi salaattia kaverin luokse. Sen jälkeen lähdettiin vielä ihan illasta kävelemään ympäri Turkua ja fiilisteltiin vain kesäiltaa ja sitä fiilistä kun se kesä on viimein alkanut!Seuraavana päivänä aloitettiinkin päivä shoppailulla. Mä tein tosihyviä löytöjä, yksi on tämän postauksen kuvissa näkyvä haalari. Haalarin lisäksi ostin kahdet korkokengät, kaksitoppia ja yhden teepaidan ja silti rahaa meni alle 100e jee!! Shoppailun jälkeen käytiin viemässä ostokset kaverin luokse ja vaihdettiin vähän kesäisempää vaatetta ylle sillä seuraavanakin päivänä aurinkopaistoi ja oli tosilämmin! Kaverilta kun lähdettiin mentiin tosiaan uudestaan syömään Niska ravintolaan. Syötiin siinä terassilla taas kaikessa rauhassa, jonka jälkeen lähdettiin taas käppäilemään ympäri Turkua.
Löydettiin ihan sattumalta kaksi vanhaa vankilaa, ja molemmat meistä oli tottakai ihan innoissaan paikasta. Mua itseäni kiinnostaa historia tosipaljon ja kaikki vanhat rakennukset, joten fiilisteltiin sitä paikkaa tosi kauan ja itseasiassa myöhemmin illalla palattiin vielä sinne istuskelemaan kallion päälle. Siitä suunnattiin kunnon turistikierokselle, sillä käytiin ihmettelemässä Turunlinnaa. Ei tosin menty sisälle asti, mutta ihmeteltiin siitä ulkopuolelta. 
Myöhemmin illasta suunnattiin vielä muutamille Turun yöhön. Tämäpäivä menikin sitten ihan rennoissa merkeissä. Käytiin kahvilla sekä syömässä intialaista ruokaa, ennen kuin mun oli aika suunnata juna-asemalle. Kaiken kaikkiaan aivan huippumini loma ja todellinen irtiotto arjesta, mikä oli kyllä enemmän kuin paikallaan! Tämä junamatkakin on mennyt nopeasti kun ekat parituntia muokkailin kuvia ja nyt tämän loppumatkan olen yrittänyt tapella tän netin kanssa, jotta saisin kuvat tänne teillekkin näkyviin.
Tähän postaukseen keräsin kaikki ramdomkuvat sekä parit pelleily kuvat, asukuvaushetkiltä. Mä oon just tollanen pelleiliä välillä kun en malta seistä paikallani ja olla normaali... Mutta asukuviakin tuli otettua ja niihin palataan sitten myöhemmin tällä viikolla vielä!
Mutta nyt mä vielä tunnin ajan keksin jotain tekemistä ja sitten oonkin taas kotona Kuopiossa,
HEIDÅ!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää todella kivalta kaupunki lomalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tunnelma välittyi oli kyllä huippuloma!=)

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalle reissulle!:) ja siellähän on ollut lämmin, oij tulispa se lämpö joka puolelle Suomea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä tosimuakvareissu!! Joo oli kyllä ihan kesäilmat, hyvin ajoitin mun reissun, niinpä tulis vaan tänne savoonkin se kesä!!:)

   Poista