tiistai 1. syyskuuta 2015

KROATIA DAY FOUR - DAY TRIP TO HVAR


Meidän neljäs päivä Kroatiassa alkoi tosiaan veneretkellä kohti Hvar nimistä saarta. Olin jo etukäteen katsellut Splitin lähisaaria ja ehdotinkin S:lle, että tekisimme päiväretken Hvar saarelle, sillä se vaikutti minusta mielenkiintoiselta ja upealta kohteelta ja sitä kaikkea se olikin!! Matka Spltistä kesti vähän päälle tunnin tuonne saarelle. Saaren vanhakaupunki on tosiaan pysynyt todella hyvässä kunnossa, sillä tuolla saarella ei ole sodittu ollenkaan näinpä sodat eivät myöskään ole pääseet tuhoamaan kaupunkia. Heti ensimmäisenä lähdettiin kiipeämään tuonne mäenpäälle olevalle linnalle. Linna näkyy parhaiten ekan kuvan yläreunassa.


Huhuh, matka linnalle oli melkoinen saavutus sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja nousussa oli about miljoonat portaat ja piiiiiiiiiiiiiiiitkä ylämäki. Kuitenkin se kiipeäminen oli sen arvoinen sillä linnalta avautui aivan huikeat näkymät:


Toi näkymä vaan on niin kaunis! Punaiset söpöt katot ja turkoosina hohtava meri, se oli niin upean näköistä. Myös itse linna oli tosikiva kohde käydä, tykätään molemmat historiasta ja kaikista tälläisistä historiallisista rakennuksista joten oltiin molemmat ihan fiiliksissä, tosin S tais olla vielä vähän enemmän innoissaan kun minä... Ja haha, huomaa että ollaan vähä game of thronesia katsottu, kun ekana vankityrmään mentäessa todettiin, että onkohan sellainen tyrmä missä ei ole ulkoseinää... Thronesin kattojat tietää, siis sellaista selliä missä tyrion oli... No ei ihan ollut vaan hyvin pienet vankikopit oli ja vielä pienemmät ikkunat niissä... 


Kun oltiin ihmetelty tarpeeksi linnaan niin suunnattiin snorklaamaan!! JA aaaaaaaaaaaaaa siinä sitä turkoosia vettä nyt on <3_<3 Tuolla saarella vesi oli vielä paljon kirkkaampaa kuin Splitissä, joten se oli ihan uskomaton näky!! Ei riitä Saaran sanat nyt tarpeeksi ylistämään tuon paikan upeutta oikeasti, voi vaan köyhästi yrittää näillä kuvilla saada edes vähän sitä fiilistä sieltä jaettua.
Ainut asia mitä siellä oli paljon niin nuita merisiilejä! Hehe hassuja pikkupiikikasoja. Tosin noikin oli yleensä jossain kahden metrin syvyydessä, mutta kun vesi oli kirkasta näkyi ne selkeästi varsinkin snorklatessa, musta ihan hauskoja otuksia, kunhan ei päälle astu!:-D


Kun oltiin aikamme pulikoitu oli aika mennä etsimään ruokapaikkaa. Tällä kertaa teki mieli pizzaa ja sitä löytyikin sopivasti heti kaupungin aukiolta. Saatiin tuolla vielä tosihyvää palvelua ja oli oikein maittavat pizzat!


Kun oltiin saatu masut täyteen niin lähdettiinkin satamaan odottamaan, että laiva saapuu meidät noutamaan takasin Splitiin. Aurinko maalasi meillä vielä upean sävyn taivaalle. Tosin rauhallinen tunnelma loppui heti laivassa, sillä jostain syystä siellä merellä oli hirveä aallokko, minkä vuoksi meikäläinen pidätti puolet matkasta oksennusta, onneksi sitten nukahdin täysin luonnottomaan asentoon, niska taaksepäin vääntyneenä penkin yli, mutta selvisimpä elossa satamaan... Huh, oli kyllä aikamoinen kokemus, mutta onneksi elossa selvittiin!

Semmonen siis oli meijän reissun neljäspäivä ja oli oli ehkä jopa mun lemppari päivä sillä toi saari oli niin u-p-e-a.

6 kommenttia:

 1. Oih, miten upeannäköinen paikka! Mun on joskus päästävä Kroatiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa todella mennä!!=)) Se oli todella upea, mä rakastuin paikkaan ihan täysin!

   Poista
 2. Niin ihania lomakuvia :) Kunpa olisin itsekkin lomailemassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3 toivottavasti pääset sinäkin lomailemaan!:)

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää kerrassaan aivan upeelle!<3 Siis toi turkoosi vesi... En voi käsittää miten jossain OIKEESTI on tollasta :') Ja sinä nainen senkin.. Oot kyllä nii luonnonkaunis!!<3:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kiitos paljon Emilia<3 joo siis toi vesi oli ihan uskomaton, kun se ei ees näytä näissä kuvissa niin kirkkaalle kuin mitä se oli!!

   Poista