tiistai 8. marraskuuta 2016

OPISKELUSTA - SOSIONOMIN OPINNOT


Noniin nyt ajattelin kirjoitella vähän enemmän mun koulusta ja opinnoista. Oon täällä aikalailla ohimennen mainut koulun ja ajomatkan, mutta en sen enempää ole kuitenkaan kouluhommista kertonut. Nyt ajattelin sitten avata vähän mun koulua ja sitä miksi mä tällä hetkellä oikein opiskelen.
Kuvituksena hienosti syyskuvia, mitkä ei liity aiheeseen mitenkään, mutta laitoin silti tähän, sillä tekstiä tulee enemmän niin sitä on helpompaa sitten lukea kun on kuvia välissä!


Aloitin tosiaan sosionomi opinnot viime syksynä virallisena opiskelijana. Kuitenkin jo syksyllä 2014 aloitin ensin avoimen yliopiston puolella tekemään sosiaalityön kursseja ja sitten hain samalla myös ekaa kertaa sosionomi kouluun. En kuitenkaan päässyt ekalla kerralla sisään, mutta en siihen luovuttanut vaan tammikuun alussa hain polku opiskelijaksi ja siiheen myös pääsin. Eli aloitin sosionomi opinnot aivain kuin viralliset opiskelijat, ainut ero oli vaan se, että olin ryhmässä avoimen opiskelun kautta. Eli en ollut vielä tammikuussa 2015virallinen opiskelija, eli en saanut opiskelija tukia tai mitään muutakaan. Tämä polku opiskelu kuitenkin kannatti sillä kun kevään haussa hain uudestaan niin pääsin sisään! Olisin voinut käydä vielä hetken polku opiskelijana, jolloin olisin voinut hakea erilliskautta kouluun, mutta en jaksanut odottaa enää puoltavuotta, eikä kannattanutkaan kun pääsin sisään ihan tavallista kautta.


Viime syksynä siis aloitin sitten opinnot ihan virallisena opiskelijana! Olin niin innoissani, kaksi välivuotta oli antanut mulle paljon, mutta en olisi kyllä jaksanut olla enää yhtään päivää töissä vaan halusin opiskelemaan alaa, jonka kokisin omakseni. Koska olin suorittanut kevään opinnot avoimen kautta, niin hyppäsin syksyllä siihen päivä opiskelu ryhmään, joka oli aloittanut opinnot myös keväällä. Heti syksyllä mulla olikin edessä harkkapaikan haku ja onneksi se löytyikin mulle helposti, vaikka harkan alkuun oli vain kuukausi aikaa.


Nyt kun olen opiskelut virallisesti päälle vuoden niin voin sanoa onneksi, että omalla alalla ollaan! Ja vaikka aluksi mulla oli pakkomielle, että pakko yliopistoon niin oon todella iloinen etten sinne päässyt, amk on vaan huomattavasti enemmän mun juttu, kiva päästä tekemään asioita oikeasti eikä vaan lukea kirjoista! Siitä nimittäin tykkään meijän koulussa, meillä on tosipaljon opintoja mitkä on kytketty työelämään! Harjoittelun lisäksi olen tehnyt jo kaksi muuta projektia työpaikoille ja tällä hetkelläkin teen projektia yhdelle työpaikalle. Nämä on mahtavia tilaisuuksia saada jalkaa oveen väliin, ja itse opin vaan tekemällä paljon paremmin kuin kirjoista lukemalla. Meillä on myös kolme pitkää harjoittelua, joten työelämään pääse paljon käsiksi opiskelujen aikana jo. Myös asia mikä itseäni sosionomi opinnoissa ja sosinomin tittelissä kiinnostaa, on työelämän laajuus. Voi tehdä töitä ihmisten kanssa niin vauvasta vaarin, julkisella, yksityisellä tai järjestöpuolella, oikeastaan työkenttä on niin laaja, että siksi tuntuu myös turvalliselta tulevaisuuden kannalta opiskella tätä alaa.


Sosionomi opinnot kestävät tosiaan 3,5vuotta. Joten keväällä 2018 sitä olisi tarkoitus valmistua! Itse asiassa näitä opintoja on aika helppo nopeuttaa, jos haluaa valmistua nopeammin. Mäkin pystyisin valmistumaan jo vuoden päästä jouluna, mutta haluan tehdä vikat kurssit ihan rauhassa, sillä sittenhän sitä kerkeää olla kokoloppu elämän työelämässä, joten itse haluan nauttia tästä opiskelu ajasta.

Olisiko teillä jotain kysyttävää sosionomin opinnoista, tai vaikka Iisalmen kampuksesta?
Tai jos heräsi mitään koulutukseen liittyvää niin kysykää vaan niin vastaan mielelläni!

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa että sulla on selvät sävelet mitä haluat tehdä ja opsikelupaikka mihin tiesit haluavasi ja myös pääsit! Täällä edelleen mennään vaan työssä ja mietitään mitä ihmettä sitä muka haluaisi tehdä "isona":D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tässä kerkeää vielä monesti miettiä sitä omaa juttua!Varsinkin kun on työ niin mikäs kiire tässä on, sitten kun se omajuttu löytyy niin sitten vaan sitä kohti!:))

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus! :) Itsekin jossain vaiheessa mietin sosionomi-opintoja, mutta en sitten kuitenkaan ollut varma onko se juuri se oma juttuni.. Tai ehkä opiskelumotivaationi ei vaan ole huipussaan tällä hetkellä, vaikka se voisikin olla hyvä vaihtoehto tässä työtilanteessa mikä itselläni nyt on :) Ihanaa että olet viihtynyt koulussa ja opiskelet sitä alaa mikä tuntuu omalta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivakuulla!:) Joo, kannattaa ainakin vaikka lukea esim. savonian sivuilta kun näkee kaikki kurssit ja sisällöt, sieltä aika hyvin hahmottaa mitä kaikkea tähän alaan kuuluu! Iteskin olin epävarma vielä hakuvaiheessa, mutta nyt oon kyllä tykännyt! Mutta ei tässä valmiissa mailmassa ole kiire, hyvä miettiä rauhassa ja sitten opiskella kunnolla se ammatti mistä haaveilee<3

   Poista
 3. Oi sun opinnoista oli kiva lukea! :) Kuulostaa hyvälle<3

  VastaaPoista
 4. Tää oli todella mielenkiitoinen postaus, koska haaveilen paljon sosionomin opinnoista! :) Ja ensi vuonna olisi tarkoitus hakea opiskelemaan Ja ihana kuulla, että oot löytänyt oman juttusi tuosta :) <3 Mulla olisi muutama kysymys sulle. Eli mihin oot ajatellut suuntautua opiskeluissa? Mikä on ollut parasta ja huonointa opiskelussa? Entä onko AMK:ssa opiskelu ollut rankkaa, onko tehtäviä siis paljon ja ovatko ne vaikeita? Kiitos jo etukäteen vastauksista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei jes kiva että oli oikeesti hyötyä!! Noni huippua, ite oon kyllä tykänny näistä opiskeluista, niin voin kyllä suositella!:) Hei hyviä kysymyksiä noista tulee aika pitkät vastaukset niin taijan tehä kokonaan oman postauksen noille sun kysymyksille!!:)

   Poista