tiistai 17. lokakuuta 2017

KRAKOW- VINKKEJÄ


Hupss, olin kokonaan unohtanut julkaista tän postauksen, mutta nyt tulisi sitten muita vinkkejä ja hintoja Krakowaan matkustaville!
Jos joltain meni ohi niin tässä: tässä postauksessa oli mun ravintolavinkit ja osoitteet ja nyt sitten muuta yleisiä vinkkejä olisi tarjolla! Ja tässä vielä loput kuvat Krakovasta, jäljellä on vielä Salt mines paikasta otetut kuvat, kunhan kerkeän ne käsitellä, mutta muuten olisi nyt tämä elokuun reissu paketissa, vaan pari kk myöhässä :D


Lentokentältä kaupunkiin pääse todella kätevästi ja edullisesti junalla. Kentältä menee suoraan ohjeet miten junaan pääsee ja juna vie suoraan isoon kauppakeskukseen keskustassa. Näitä junia menee usein, joten kannattaa käyttää, sillä juna on paljon halvempi kuin taksi, jotka ottavat vielä pienen turistilisän aina päälle... Lipun voi ostaa joko automaatista aivan vierestä mistä juna lähtee tai sitten jumasta sisältä. Tän lipun pystyi maksamaan myös ihan pankkikortilla, joten lippu oli tosi helppo ostaa! Ja tämä juna maksoi siis 9zlotia.
1euro = 4zlotia


Ratikalla on todella helppo kulkea ja niitä menee todella usein. Ratikka lippui maksoi 2,8zlotia.
Itse tosiaan vältäisin taksilla menoa, sillä julkinen liikkenne toimii hyvin ja on halpaa, kun taas taksit saattaa monesti huijata turisteja, meitäkin taksi ajeli ihan missä huvitti ja mittari vaan raksutti ja tuli melko kallis matka, vaikka tiedettiin, ettei sen olisi pitänyt olla niin kallis.. 

Me ei käyty Autzwitshissä, sillä ei oltu tajuttu varata sinne etukäteen kierrosta. Sinne tosiaan tulee varata etukäteen kierros, varsinkin jos matkustaa keskieurooppalaisten lomakautena, muuten voi mennä paikalle, mutta ei ole varmuutta kauanko joutuu jonottamaan, tai pääseekö sisään ollenkaan. Myös etukäteen varattuna on helppo hypätä bussiin mikä vie leirille, sillä silloin kun me oltiin, oli joku raide korjauksessa ja meidän olisi pitänyt yrittää mennä junalla ja kahdella eri bussilla paikanpäälle.

Turistikohde missä me käytiin oli Salt mines, eli suolakaivokset maan alla(kyllä tästäkin paikasta on vielä tulossa postaus, kun joku kaunis päivä olisi aikaa :D). Tuonne pääsi helposti junalla, juna maksoi 7slotia ja sen päätepysäkki on tuo kaivos, joten sinne on todella helppo mennä. Me tosiaan oltiin pahimpaan turisti aikaan liikkeellä, joten jouduttiin jonottamaan ihan kunnolla, mutta kaivoksiin sisään pääsy oli 89zlotia, mikä oli musta aika paljon, mutta kyllähän paikka oli upea. Kannataa kuitenkin varata mukaan pitkät hermot, jos ei oo tottunu menemään turisti porukassa, sillä kaivoksiin ei pääse yksin kiertelemään, joten on pakko edetä sellaisena turisti ryhmänä siellä.

Vanhasta kaupungista löytyy myös Wawel Castle, mikä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa se oli todella upea paikka. Ja muutenkin vaan haahuilu ympäri vanhaa kaupunkia, sillä se on niin historiaa täynnä.

Shoppailla voi hyvin juuri isossa ostoskeskuksessa, mihin se juna tuo joka on aivan keskustassa, sieltä löytyi kaikki mahdolliset liikkeet, ostoskeskuksen nimi on Galeria
Toinen shoppailupaikka on hieman kauempana ja sinne kannattaakin ottaa uber, millä pääse halvimmalla. Kyseessä on iso kauppakeskus, missä on outlet myymäläitöitä sekä muita erilaisia vaatekauppoja. Tuolla saa helposti kulumaan vaikka koko päivän.
Outlet: Factory outlet.

Loppuun vielä kuvat siskon koirasta Maunosta, joka kyllä nautti olla Puolassa. Siellä koirat pääsee kaikille terasseille ja saa olla irti, joten Mauno kyllä nautti, kun pääsi joka paikkaan mukaan. 

8 kommenttia:

 1. Ihana banneri Saara! 8) Ja todella hyviä vinkkejä, pitää pistää mieleen jos suuntaa tuonne;)

  VastaaPoista
 2. Komppaan Kataa, aivan ihana banneri! Harmi kun ette päässeet käymään auschwitzissä, se ois mielenkiintonen paikka kokea :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos=)) Joo se kyllä harmittaa vähän, mä oon päässy käymään saksassa keskitysleirillä, mutta tuo auschwitz on kyllä silti vielä päästävä näkemään!

   Poista
 3. Mä haluaisin kyllä matkustaa jossain kohtaan Krakovaan! Syy siihen on kyllä Auschwitz, oon haaveillut siellä käymisestä jo pitkään :) Hyviä vinkkejä, kiitos näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakova oli kyllä upea paikka, yllätti mun odotukset täysin!! Joo mulla sama, harmittaa kun ei tietty tuosta etukäteen varaamisesta niin ei viitytty ottaa riskiä ettei päästäs sinne ollenkaan ja päivä olisi mennyt hukkaan:/

   Poista
 4. Tuonne oon niin pitkään tahtonut päästä ja Auschwitzissä tahtoisin vierailla. Täytyykin pistää nämä vinkit muistiin kun joskus tuonnekin ehtii matkustaa! Hyvä tietää tuosta varaus-asiasta. Itse oon Puolassa Lublin Madjanekin leirillä käynyt, mutta maailman sodat ovat olleet mulle aina olleet suuri kiinnostuksen kohde, joten Auschwitz on luonnollisesti semmoinen kohde, jossa on pakko päästä käymään.
  Nättejä kuvia kanssa, ja mitä söpöin koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo munkin pakko palata ja käydä juuri noilla leireille!! Toivottavasti näistä vinkeitä apua sitten kun matkustaa tuonne päin:)) joo mauno on<3

   Poista