maanantai 29. elokuuta 2016

DAY TRIP TO MONTENEGRO


Noniin se ois aika taas uuden matka postauksen!
Nyt tosiaan kuvia Montenegron puolelta, minne tehtiin päiväretki. Näitä retkiä myytiin jokapuolella eri kojuissa, joten retkelle on helppo päästä. Meiltä tuo päivä retki maksoi 40euro per naama, mikä ei ollut minusta kovin paha hinta. Passit piti kaikilla olla mukana, mutta ei meiltä niillä rajaa ylittäessä paljoa katseltu, siksi oli helppo mennä tällaisen valmiin retken kautta. Meitä oli myös mukana meidän lisäksi vain 6ihmistä ja matkaa taitettiin paketti autolla, joten matka sujui oikein kivasti, verratuna siihen. että olisi ollut jossain isossa bussissa.

Aluksi pysähdyimme pieneen kylään, missä oli paljon upeita vanhoja rakennuksia, sekä yllä olevat nähtävyydet. Eli kirkot nuilla pienen pienillä saarella. Oli aika hienon näköiset, kun saaret on juuri noiden rakennusten kokoiset, me ei keretty noissa lähempänä käymään, mutta veneitä oli vaikka mihin lähtöön millä olisi nopeasti poikennut noita katsomaan.


Tässä vielä muutama lisäkuva siitä pikku kylästä mihin ensimmäisenä pysähdyimme. Tuolla olimme vain kahvittelu hetken ajan, mutta se riitti juuri sopivasti noiden rakennusten ihailemiseen.


Seuraava stoppi meillä taas oli yllä oleva Kotor. Kotorissa oli samantyylinen vanha kaupunki kuin Dubrovnikissa, mutta kuitenkin hyvin eri henkinen. Meistä tuntui, että tuolla Kotorissa oli vielä enemmän fiilistä kuin Dubrovnikin vanhassa kaupungissa. Tuolla vanhaa kaupunkia kierti myös muuri, mikä uloittui ylös noille vuorille. Siellä olisi ollut hieno myöskin käydä, mutta aikaa oli vain rajoitetusti. Kuitenkin ne muurit mitkä kiemurteli vuorta oli upean näköiset! Tuosta viimeisestä kuvasta myös huomaa, miten vuoristoinen paikka oli ja meijän opas vertasikin sitä Norjaa, kun vuoret ja muut on hieman samantyylisiä. 

Viimeinen meijän stoppi olikin Budva. Meillä oli jotenkin eniten odotuksia tälle paikalle ja samalla ne odotukset pettyikin:D Toki täälläkin oli hyvin pieni vanha kaupunki, mikä oli kiva ja siellä käytiin myös syömässä. Tuo ruoka ei ehkä näytä herkulliselle, mutta toi burgeri oli parasta ikinä! Ruuan jälkeen kuitenkin kun kierreltiin ympäri muualla niin ei sinne kyllä tee mieli uudestaan mennä. Vanhan kaupungin ulkopuolella oli vaan turisti krääsä kojuja toisensa perään sekä feikki kojuja toisen perään, tuntui että olin siirtänyt itseni jonnekin gran canarian pahimmalla turisti krääsä koujulle. Siellä oli myös ehottomasti roskaisempaa kuin missään muualla ja kaiken kaikkiaan ei jääny mikään fiilis, että sinne tekee mieli palata. Vanha kaupunki oli kiva, ja hauska oli kokea paikka, minkä yökerhoja ja bile puolta on kehuttu kovin, mutta en usko että tuonne tarvitsee mennä enää uudestaan, tuo kaksi tuntia riitti oikein hyvin.


Budvan jälkeen auto suuntasikin takaisin kohti Kroatiaa ja Dubrovnikkiä. Mentiin paluu matkalla kivasti laivalautalla yli ja siinä oli kyllä upeat maisemat kun ihaili noita vuoria ja kirkasta vettä! Kaiken kaikkiaan retki oli mukava ja kannattaa kyllä tehdä, jos Dubrovnikissä on yhtään pidempää aikaa. Varmasti Montenegroon jäi vielä paljon salaisia upeita paikkoja piiloon, mutta samalla meistä ainakin tuntui, että tuo päivä riitti meill oikein hyvin!

Mutta ihanaa viikon alkua teille kaikille, 
vielä on pari matka postausta jäljellä!

2 kommenttia:

  1. Oon kuullu paljon hyvää Montenegrosta!<3 Ihanaa kun pääsitte käymään niin monessa paikkaa :) Näyttää kauniilta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä kiva nähdä monia eri paikkoja!:)

      Poista