perjantai 26. elokuuta 2016

LOKRUM - DUBROVNIK


Noniin ja sitten päästäänkin postauksen meijän esimmäisestä päiväretki kohteesta. Oltiin jo Suomessa ollessa päätetty, että ainakin tälle läheiselle Lokrum saarelle menisimme käymään. Lokrumille pääsee vanhan kaupungin satamasta, mistä lähti kokoajan laivoja kohti tätä saarta. Lippu ees taas maksoi 100kunaa eli noin 13euroa. Vene matka kesti ehkä 15minuutti, joten kauan ei matka kestänyt. Heti saarelle tultua ihasteltiin sen kristallin kirkasta vettä. Se oli vielä kirkkaampaa kuin Dubrovnikissa.


Saari oli todella upea paikka ja sinne päiväretki kannattaa ehdottomasti tehdä! Saarella oli paljon erilaista luontoa ja siellä myös löyty upeita paikkoja snorkalta sekä aurinkotuoleja missä pystyi löhöämään auringossa. Dubrovnikissa nimittäin ei ollut aurinko tuoleja melkein millään rannalla, niin täällä saarella niitä oli paljon!

Saarella oli upea puutarha, sekä linnoitus. Tässäkin kohti on kuvattu GOT, joten kuka tunnistaa mikä kohtaus;D Täällä saarella oli myös kuvattu paljon got. 
Tästä kuvasta näkee hyvin miten lähellä kaupunkia tämä saari oli! Sieltä se vanhakaupunki näkyy.

Saarella oli tosipaljon erilaista luontoa, kun saaren kierti ympäri vaihtui kasvillisuus koko ajan, mikä oli hauskaa sillä saari oli pieni ja silti siellä oli hyvin erilaista kasvillisuutta. Saarella oli myös paljon riikinkukkoja sekä maailman söpöimpiä kaneja, katsokaa vaikka:


Siis nuo puput<3_<3 mun sydän suli täysin kun huomasin, että tuollaisia pikku kaneja oli joka puolella ne oli niin söpöjä. Ja riikinkukot oli niin upean näköisiä! Saarella myös kierrellessä löydettiin sellainen vähän syrjäisempi paikka, mitä tietenki piti heti mennä tutkimaan, no sielä löytyi aaseja pienestä aitauksesta missä ei ollut varjoa ollenkaan... Tuossa vaiheessa tuli kyllä paha mieli, sillä ne ei olleet siellä edes yleisöä varten, joten miksi ne piti pitää auringossa ilman varjoista suojaa ja muutenkin pienessä ulko aitauksessa..

Mutta kuitenkin jos suuntaat Dubrovnikkiin kannattaa ehdottamasti tehdä päiväreissu tälle saarelle. Pakkaat mukaan vaan kunnolla evästä ja bikinit ja nautin saaren tunnelmasta!

2 kommenttia:

 1. Ompa ihanan rehevän ja eksoottisen näköistä luontoa! :) Ja niin söpöjä pupusia♥
  Sulle sopii tosi hyvin sininen päälle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla oli kyllä upea luonta, aika erilainen kun itse tuolla mantereella ja nup eläimet oli niin<33 kiitos, pikkuhiljaa jos jotain värejä oppis käyttämään!:)

   Poista