perjantai 1. syyskuuta 2017

KRAKOW - PART 1


Heissan!
Eka satsi Krakowaa tulis än yy tee nyt! Oon tän viikon yrittänyt nähä kavereita mahdollisimman paljon, sillä ensi viikolla starttaa koulu mikä tarkoittaa #goodbyesociallife, siksi täälläki ollu vähä hiljaista. Oon käyny monella lounaalla ja yhelle kaverille sanottiin myös heipat, kun se lähtee valloittaa tuota Saksan maata puoleksi vuodeksi. Oon kyllä niin onnellinen toisen puolesta, itse kun tietää, että toi vaihto aika kasvattaa ja samalla on niin huippua aikaa.
Mutta nyt siis kuvia Krakowasta.


Krakowassa meitä tosiaan odotti kunnon helle. Lämpötilat olivat reilusti yli +30, astetta joten saatiin nauttia kunnolla auringosta. Jo ekat tunnit Krakowassa teki kyllä vaikutuksen, paikka on niin täynnä historiaa ja upeita rakennuksia ja samalla siellä on myös täydelliset shoppailu mahdollisuudet.
Ekana päivänä hengailtiin ympäriinsä, käytiin vähä syömässä ja ihmettelemässä. Oli kyllä huippua kun oli kunnon matkaoppaat, niin tiesi hyvät ruokapaikat ja ei mennyt aikaa hukkaa tavallaan turhaan häseltämiseen, kun ei kuitenkaan oltu Krakowassa kuin neljä päivää niin oli kiva pystyä vaan rentoutumaan, kun toiset osasi neuvoa niin hyvin.


Mulla on varmaan satamiljoonaa kuvaa näistä upeista erilaisista vanhoista taloista. Niin ihania kaikki, myös ne ränsistyneet talot näytti jotenkin silmään hyvältä, sillä nekin näyttivät sitä historiaa.
Oon tosiaan ihan hullu historia fani, joten oli todella kokemus kävellä tuolla ympäriinsä ja ymmärtää kaikkea mitä aikanaan tapahtui. Siskoni asuu, paikassa mihin juutalaiset alkuun kartoitettiin ja vieressä oli tori, missä ihmiset oli jaettu erijuniin, perhe ja muut hajosi kun ihmiset laitettiin eri leireille, jotenkin noitakin asioita on hyvä muistella ja ymmärtää, sillä siitäkään ei ole kauaa kuitenkaan aikaa ja kamalinta tässä musta on se, että ihmiset edelleen kulkee tietyn idealogian lippua ylpeästi kantaen, mikä laittoi ihmisarvon täysin pois ja pelkän juutalaisuuden takia ihmisiä tapettiin ja laitettiin leireille. Ymmärrys ei riitä siihen, miten sitä idealogiaa, voi kukaan ylpeänä kannattaa ja toteuttaa edelleen. 

Ei ehkä välity niin hyvin kuvasta, mutta tuossa oli ihan hobitti ovi! Oli niin symppis, mä en ois ees mahtunut tosta ovesta pituuden vuoksi, mutta siskolle se ois ollut just passeli :'D


Tässä tosiaan ensimmäiset kuvat Krakowasta. Paikka oli kyllä todella upea ja yllätti mun odotukset kyllä täysin! Paikasta on tulossa vielä lisää kuvia sekä vinkki postaukset joten kannattaa pysyä kuulolla!

4 kommenttia:

 1. Ihana krakowa ja ihana sinä! Niin kivoja kuvia taas<3

  VastaaPoista
 2. Ihania rakennuksia ja street art töitä! Krakow ois ehdottomasti kiinnostava matkakohde, niin näitä kuvia oli tosi kiva katella ja mielleläni luen lisää :)

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, krakowa oli tosi kiinnostava ja noi street artit varsinkin, moni oli myös tosi kantaa ottavia, mikä teki niistä vielä mielenkiintoisempia!!=)

   Poista