lauantai 10. syyskuuta 2016

ONNELLISUUS

Nyt kun arki taas rullaa ja meinaa vähän stressin poikasta iskeä, on hyvä pysähtyä miettimään sitä fiilistä mikä oli lomalla ja rauhoittaa vähän omaa päätään. Kirjotin tän postauksen kun oli vielä lomalla muutamia viikkoja sitten, mutta en saanyt aikaiseksi postata, joten postaan nyt! Siksi siis aika muoto vähän hassu!

Seison saunan ulkopuolella pyyhe päällä. Ihailen jo pimenevää iltaa ja kuuntelen luonnon ääniä. Olo on hyvin levollinen ja onnellinen. On niin hyvä olla, että seison vaan siinä ja nautin. Fiilistelen sitä oloa kun on niin hyvä olla. Kaikki on nyt hyvin. Kesällä monesti tuntui, ettei stressille tule loppua ja vaikka kuinka yritti niin tuntui että koko ajan ärsyttää. Mutta nyt ei ärsytä eikä stressaa. Oon ollut 3viikkoa lomalla ja viimein päässyt siihen loma tilaan. Kun voi vaan olla ja olla onnellinen. Voi hengittää rauhassa sisään ja ulos ja tietää, että kaikki asiat kyllä järjestyy.


Sitä ihan liian usein arjen keskellä antaa stressille vallan, vaikka eihän se auta mitään. Tuossa saunan ulkopuolella seistessä mietin, että tämän fiiliksen haluan ikuistaa, tämän tunteen haluan ikuistaa mun aivoihin. Koska sitten kun taas ahdistaa ja stressaa voin miettiä tätä hetkeä kun seison saunan ulkopuolella. Ihminen on itsensä pahin vihollinen ja ihminen itse, tai minä ainakin luon päässäni paljon pahemmat aiheet stressille, kuin mitä todellisuudessa on. Koska lopulta niin vähällä asioista on merkitystä. Tärkeintä olisi kuunnella itseään ja omaa jaksamista. Tietää milloin raja tulee vastaan ja huomata se. Ei työntää itseään pakon omaisesti eteenpäin, koska olevinaan on pakko. Koska ei melkein mikään asia ole pakko tässä maailmassa. Sen päätän tuossa seistessäni. Että yritän kuunnella itseäni. Omia fiiliksiäni, voimiani. Ei tarvitse olla super ihminen, vaikka luonteeni ei meinaakaan usein antaa periksi, vaikka välillä olisi ihan hyvä. Jos väsyttää nuku päikkärit, äläkä ole pahoillasi. Jos et viihdy töissäsi tee muutos, tai ainakin suunnitelma millä voit päästä eteenpäin. Muuta elämän tyyliäsi, sillä pärjäät kyllä vähemmälläkin rahalla, silloin ei tarvitse tehdä niin paljon töitä. Meidän arki ja onnellisuus arjessa on kuitenkin kiinni hyvin pienistä asioista. Vaikka välillä tuntuu, että vain lotto voitto pelastaisi tältä stressiltä, niin lopulta sinä itse pelastat itsesi siltä stressiltä. Tee asioita joista nautit. Älä luo liian suuria paineita itsellesi siitä, mitä kaikkea tulisi suorittaa. Sillä kaikki kuitenkin järjestyy lopulta, vaikka pyhittäisit yhden päivän täysin itsellesi.


Tänä syksynä ole armollinen. Hoida asiat ajoissa, niin ne eivät kasaudu. Nauti hetkestä. Oli se sitten yhteinen aamu- tai iltapala rakkaasi kanssa, kun ette muuten nää kokopäivänä. Tai auto matkan hyvä keskustelu koulusta pois tullessa. Sytytä illalla kynttilät ja rentoudu. Käy vihdoinkin kirjastossa lainaamassa kirjoja, sillä tiedät, että se rentouttaa. Kerro rakkaalle, miten tärkeä hän on ja anna pusu aina kun kerkiät. Ole myös yhteydessä ystäviin ja kerro miten tärkeitä he ovat, vaikka aina ei kerkeä nähdäkkään. Sateisen lenkin jälkeen lämmitä sauna ja rentoudu. Tee asioita, juuri niitä pieniä, jotka tekevät sinut onnelliseksi joka päivä. Koska miksi jättäisit ne tekemättä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti