perjantai 9. joulukuuta 2016

VAIHTOON LÄHDÖN FIILIKSIÄ

Noniin aika menee ihan hirveää vauhtia ja munkin vaihto senkun lähestyy! Tasan kuukauden päästä istun jo lentokoneessa ja suuntana on Florida! Jännitys ja innostus alkavat molemmat nousta kokoajan ja eilen kävin ottamassa kolme rokotetta kerralla, jep oli aika kamalaa, sillä olen hieman piikkikammoinen... No rokotuksesta selvittiin ja nyt voi alkaa jännitämään matkaa. Nyt alkaa olla kaikki asiat kondiksessa, muutama tehtävä tulee tehdä ja varmistaa vielä vakuutus, mutta sitten sitä ollaan valmiina lähtemään, apua!!
Nyt ajattelin kertoa vähän mitä kaikkea mun on pitänyt tehdä ennen tätä THE-hetkeä jolloin mennään lentokoneeseen ja lähdetään harjoitteluun!

kaikki postauksen kuvat on isosiskoni ottamia, kun hän oli jenkeissä lomalla! Mä oon muokannut kuvat.


Vielä kertauksena, meen tosiaan tekemään kolmen kuukauden työharjoittelua, Floridaan. Paikkana on eräs päiväkoti, erikoistun opinnoissa varhaiskasvatukseen, joten tämä paikka on todella hyvä.


Kaikki alkoi sillä kun menin koulussa käymään opettajan luona joka vastaa vaihtoon lähdöistä. Kun olimme keskustelleet aloimme kartoittaa mahdollisia maita. Ensin mun oli tarkoitus lähteä Australiaan tai Kanadaan, mutta kun Australiasta ei kuulunut vastausta ja Floridassa vapautui paikka oli päätökset nopeasti tehty. Sitten varasimme meille paikan ja aloimme miettimään muita järjestelyjä.
-Mun piti esim. hoitaa kouluhommat niin, että pääsen vaihtoon lähtemään. Nämä asiat hoidin kuntoon tekemällä kaikki kevään kurssit nyt syksyllä, joten voin kevään olla rauhassa harjoittelussa. Mulla siis olisi normaalisti ollut harjoittelu nyt syksyllä, minkä takia mulla meni kurssit aivan sekaisin ja päälekkäin, mutta hyvin tästä on selvitty.

-Sen jälkeen alettiin hoitamaan kirjallinen puoli. Kirjoitettiin niin harjoittelusopimuksia, apuraha hakemuksia, CV:tä englanniksi, motivation letter englanniksi ja mitäköhän vielä! Kuitenkin paljon hoidettiin papereita ja kirjoiteltiin englanniksi. Apu rahaa saadaan luultavasti koululta 1000euroa, ja tämä on ainut apuraha minkä saan, sillä en hakenut tuonne minkään järjestön kautta, kuitenkin jos paikan ulkomailta saa erilaisten järjestöjen kautta on apuarah huomattavasti isompi.
- Sen jälkeen aloin tekemään pikkuhiljaa vaihtokurssia Walteria. Tämä on mulla vielä hieman kesken, mutta enköhän sen tässä rykäise valmiiksi. Walteriin kuuluu erilaisia tehtäviä, esseitä mitä pitää englanniksi tehdä ennen vaihtoon lähtöä.

-Vakuutukset on myös tärkeä hoitaa kuntoon. Kun lähtee jenkkeihin tulee olla hyvät ja kattavat vakuutukset, jos jotain sattuu.

-Asuminen, S asuu meillä kotona, joten maksan oman vuokran osuuden jenkeistä käsin ja kämppää ei näin tarvitse hoitaa muuten. Kuitenkin jos lähtee yksin kannattaa miettiä saisiko alivuokralaisen tai muuta, jotta vuokra rahat säästyisivät reissuun. Taas jenkeissä meillä on asunto valmiina, mikä on vielä todella edullinen, niin onneksi ei tarvinnut ruveta siihen vuokrakämpän haku hommaan, mikä yleensä on edessä jos vaihtoon lähtee.


Mitäs muuta nyt mulla ei tuu muuta oikein mieleen. Mä oon ostanut uuden lauku ja läppärin vaihtoa varten, uusi iso laukku oli tärkeä ja toimiva tietokone, joka on matkustutkokoinen myös oli aikalailla pakko ostos. Myös uusi action kamera on hankittu ja dollareita aion käydä täällä Kuopiossakin vaihtamassa jo valmiiksi! Vielä pitäisi saada luottokortti niin sitten alkaa olla hommat hoidossa!

8 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla kuulostaa sun jutut olevan! :) Mua jännittää sun puolesta, ihanaa!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu vielä muutama homma niin sitten ei tarvitse ressata, hiii muakin jännittäää<3

   Poista
 2. Hui että kuulostaapa kivalle ja jännälle! :) hyvä että kaiken oot saanut melkein hoidettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vielä parijuttua niin sitten on kaikki tehty!! Jep jännittää niiin paljon=))

   Poista
 3. Mä voin vaan kuvitella miten innoissasi olet! <3 Kuulostaa ihan mahtavalta, uskon että tuo on aivan mahtava kokemus :) Itsekkin haluaisin joskus lähteä vaihtoon ulkomaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo on niiin huippua, eikun vaan sitten hakemaan vaihtoon kun tilanne sen sallii!!:))

   Poista